Heb je de culturele activiteiten ook zo gemist? De musea hebben inmiddels hun deuren weer geopend, en binnenkort is het de beurt aan de theaterzalen, maar naar een festival of concert gaan, zit er nog niet in. Daarom stellen cultuurhuizen ook online alternatieven voor. Met deze vijf tips zal je je dit weekend alvast niet vervelen!

BOZAR

nog t.e.m. 21/7

De concertzalen van BOZAR blijven alvast dicht tot september, maar in de tussentijd kan je wel in het Paleis voor Schone Kunsten voor vier tentoonstellingen, die verlengd zijn tot 21 juli. Je hebt dus nog even de tijd om de grote retrospectieve rond Keith Haring mee te pikken, of een bezoekje te brengen aan een van de andere expo’s. Zoals ‘MONDO CANE’, een ruimte vol geautomatiseerde poppen van Jos de Gruyter & Harald Thys. Verder zijn er nog ‘Ah, quelle aventure’, met werk van de Belgische kunstenaar Jacqueline Mesmaeker, en ‘The World as a Pavilion’, rond het oeuvre van de Kroatische architect Vjenceslav Richter.

BOZAR
Peggy & J.M. (c) Jacqueline Mesmaeker

bozar.be

3. Lights on Van Eyck

nog t.e.m. 24/6/2021

In de Gentse Sint-Niklaaskerk wordt het Van Eyck-jaar gevierd met een bijzonder eerbetoon aan de Vlaamse meester, in de vorm van een multimediaal lichtspektakel. Een digitale en muzikale herinterpretatie van het Lam Gods sleept je een half uur lang mee met projecties en lichtkunst die bewegen op alle muren en gewelven van de kerk, helemaal tot in de nok van het dak. Het oeuvre van van Eyck hult de volledige kerk in schoonheid: je ervaart zijn gebruik van kleur en licht met evenveel verwondering als de middeleeuwse mens, die eeuwen geleden al naar zijn schilderijen keek.

lightsonvaneyck.be

Foto D. Matthys