Heb je de culturele activiteiten ook zo gemist? De musea hebben inmiddels hun deuren weer geopend, en binnenkort is het de beurt aan de theaterzalen, maar naar een festival of concert gaan, zit er nog niet in. Daarom stellen cultuurhuizen ook online alternatieven voor. Met deze vijf tips zal je je dit weekend alvast niet vervelen!

BOZAR

nog t.e.m. 21/7

De concertzalen van BOZAR blijven alvast dicht tot september, maar in de tussentijd kan je wel in het Paleis voor Schone Kunsten voor vier tentoonstellingen, die verlengd zijn tot 21 juli. Je hebt dus nog even de tijd om de grote retrospectieve rond Keith Haring mee te pikken, of een bezoekje te brengen aan een van de andere expo’s. Zoals ‘MONDO CANE’, een ruimte vol geautomatiseerde poppen van Jos de Gruyter & Harald Thys. Verder zijn er nog ‘Ah, quelle aventure’, met werk van de Belgische kunstenaar Jacqueline Mesmaeker, en ‘The World as a Pavilion’, rond het oeuvre van de Kroatische architect Vjenceslav Richter.

BOZAR
Peggy & J.M. (c) Jacqueline Mesmaeker

bozar.be

2. Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool.

nog t.e.m. 8/11

In de Venetiaanse gaanderijen van Oostende bewonder je het werk van Permeke, een van de belangrijkste schilders van het Vlaams-Expressionisme. Hij groeide op in Oostende en liet zich vaak inspireren door de stad voor schilderijen met zeelieden, vissers met hun vrouwen en de marines. Niet de gebruikelijke mondaine weergave van de Koningin der badsteden dus, wel een ruwere blik op het vissersleven. De tentoonstelling neemt je mee door het leven van Permeke, van zijn eerste stappen in de kunstwereld tot zijn glorietijd in de jaren 20, en toont zijn bijzondere band met Oostende.

oostende.be

Foto N. Decombel