LIFEHACK. Dit is hoe je sexting minder awkward maakt

Daten is in deze coronatijden niet echt mogelijk en seks met iemand die niet bij je thuis woont al helemaal niet. Gelukkig bestaat er nog zoiets als sexting: seksueel getinte berichtjes sturen. Maar dat kan al snel awkward worden en dat wil je echt niet meemaken. Goede afspraken maken en daarna lekker ontspannen, is volgens seksuoloog Mia Sabat noodzakelijk.
door
andries.haesevoets
Leestijd 2 min.

Als je aan sexting doet, stuur je seksueel getinte berichten naar je partner of je date. Dat klinkt cool, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Seksuoloog Mia Sabat geeft je enkele tips zodat zowel jij als je wederhelft er extra hard van kunnen genieten.

Vraag toestemming en bepaal elkaars grenzen

Vooraleer je aan sexting begint, is het heel belangrijk dat je toestemming vraagt aan de persoon met wie je het wil doen. Zorg ervoor dat hij of zij ook echt seksueel getinte berichten wil ontvangen en als je partner daar geen zin in heeft, moet je dat natuurlijk ook respecteren. Ongevraagde vuile teksten of seksuele afbeeldingen zijn echt niet grappig. “Ze zijn beledigend, verontrustend en kunnen zelfs als pesterijen worden bestempeld,” zegt Sabat. Wees dus echt voorzichtig!

Nadat je toestemming hebt gevraagd, moet je samen met de betrokken persoon basisregels vastleggen. Sabat stelt voor om vragen te stellen als: “ga je foto's of video's delen?”, “zo ja, hoe suggestief of expliciet zullen ze zijn?”, “ hoe zit het met de privacy?”, “wil je meer wilde of levendige fantasieën ontdekken?” en “wat zijn grenzen?” Je moet nu ook weer geen strenge checklist opstellen, maar zorg er gewoon voor dat jullie allebei op dezelfde golflengte zitten.

Hou het simpel en opwindend

Maak je berichten niet te moeilijk en probeer dus niet om de beste dichter in jezelf naar boven te halen. “Vertel je partner wat je met hem of haar zou willen doen: hoe je zijn of haar lichaam wilt aanraken, hoe je wilt dat hij of zij zichzelf aanraakt”, licht Sabat toe. “ Je kan ook vertellen wat je met jezelf doet, hoe je lichaam reageert en wat je wenst dat je partner zou doen, als hij of zij bij je was.” Wees ook niet bang om je seksuele fantasieën en je wildste dromen te delen, maar check wel of die persoon naar wie je stuurt zich nog altijd op z'n gemak voelt.

Hou het gesprek interactief en maak er geen monoloog van. Pik in op wat de andere persoon zegt en formuleer niet enkel jouw gedachten. Maak er gewoon iets spontaans en opwindends van en dan komt het allemaal goed. “Vergeet niet dat het doel van sexting is om de intimiteit tussen jouw en je partner op te bouwen. Samen genieten van een positieve, bevredigende seksuele ervaring is hier het belangrijkste”, besluit Sabat.