Cute! Zo onderhoudt Amerikaans pretpark zijn roetsjbaan in coronatijden (video)

Ook de pretparken zijn in lockdown, en bijgevolg is het er erg leeg dezer dagen. Een pretpark in het Amerikaanse San Diego heeft een originele manier gevonden om de eenzaamheid te verjagen: knuffeldieren mogen voor de gelegenheid in de karretjes op de achtbaan plaatsnemen. De attractie moet immers elke dag een testritje maken, en het onderhoudspersoneel was de lege zitjes beu gezien.

De roetsjbaan in het pretpark Belmont Park, genaamd ‘The Giant Dipper’, is sinds medio maart gesloten voor het publiek wegens het coronavirus. Maar de attractie moet wel elke dag een testritje maken om de machinerie operationeel te houden.

Het onderhoudspersoneel was echter uitgekeken op de trieste aanblik van de lege zitjes, en besloot dan maar om de 95 jaar oude attractie open te stellen voor knuffels. De karretjes op de rails worden nu meermaals per dag gevuld met teddyberen en andere pluizige knuffeldieren, afkomstig uit het prijzenarsenaal van het park.

Een werknemer van het park verklaarde aan lokale media dat de knuffeldieren zouden kunnen dienen als social distancing-buffers eenmaal het park zijn deuren weer opent.