Portugese politie is mogelijke medeplichtige op het spoor in de zaak-Maddie McCann

In Portugal is de politie op zoek naar een man die gelinkt wordt met Christian Brückner, de Duitse hoofdverdachte in de verdwijningszaak-Maddie McCann. De Portugees zou in 2007 in het vakantiedomein gewerkt hebben toen de 3-jarige Maddie verdween. De man had de avond van de verdwijning contact met Brückner, zo meldt VRT NWS.

De nieuwe verdachte had destijds verschillende keren contact met de Duitser. Mogelijk tipte hij als werknemer in het vakantiecomplex in Praia da Luz de Duitse verdachte over een geschikt tijdstip om het appartement van de McCanns binnen te dringen. De Portugees werd in het verleden ook al in verband gebracht met zedenfeiten met minderjarigen in de Algarve-streek.

Hoofdverdachte Christian Brückner.

Op het moment van de vermoedelijke ontvoering van Madeleine zaten ouders Kate en Gerry McCann met enkele vrienden te dineren in een tapasbar op 50 meter van hun appartement. Hun drie kinderen, Madeleine (3) en de tweeling Sean en Amelie (1), lagen te slapen.

Telefoongegevens

Uit de locatiegegevens van de gsm van Brückner ontdekte de Duitse politie dat hij op 3 mei 2007, de nacht van de verdwijning, tussen 19.32 en 20.02 uur gebeld werd door een Portugees nummer. Madeleine zou die avond tussen 21.10 en 22 uur verdwenen zijn.

Zowel de Duitse als de Engelse politie kregen al honderden telefoons en mails na de oproep van afgelopen donderdag. De Duitse politie gaat ervan uit dat het driejarige meisje vermoord werd. Begin deze week kwam er na 13 jaar speurwerk een doorbraak in het dossier.