Goedele Liekens over commotie rond lockdownbarbecue: “Mijn dochter heeft echt wel afgezien”

Belga / Benoit Doppagne

De dochter van Goedele Liekens, Merel, heeft het moeilijk gehad met de “buitenproportionele” media-aandacht nadat bekend raakte dat ze aanwezig was op een lockdownbarbecue. Dat vertelt Liekens in Dag Allemaal.

Op 9 mei woonde Merel (22) een lockdownbarbecue bij in Sint-Truiden. De politie viel binnen en trof veertien mensen aan die elk een boete van 250 euro kregen. Het nieuws haalde de frontpagina’s omdat eerst vermoed werd dat Goedele Liekens ook van de partij was doordat haar auto aan het huis gespot werd. Achteraf bleek dat enkel haar dochter Merel en diens vriend Alexander aanwezig waren.

Werken voor boete

De 57-jarige seksuologe heeft haar dochter intussen duidelijk gemaakt dat zoiets niet door de beugel kan, al begrijpt ze wel ergens dat ze dat risico nam. “Ik begrijp ’t wel, maar ik keur het niet goed. Ze hadden moeten vertrekken toen bleek dat er steeds meer volk kwam. Waarom Merel dat niet gedaan heeft, weet ik niet. Ze mag de gezondheid van haar huisgenoten én van andere mensen niet in gevaar brengen, dat heeft ze nu wel gedaan. Ze weet dat ik het naleven van de coronamaatregelen heel belangrijk vind. En voor die boete gaat ze werken”, klinkt het.

“Buitenproportionele aandacht”

Liekens betreurt het feit dat het nieuws zo breed uitgesmeerd werd in de pers. Dat heeft er bij haar dochter enorm op ingehakt. “Merel heeft echt wel afgezien van de buitenproportionele aandacht. Ze wil graag toegelaten worden voor ’n belangrijke Masteropleiding, en die googelen ook je naam, vreest ze. Er zijn 97.000 corona-pv’s uitgedeeld, waarvan één aan Merel, en dan staat ze paginagroot in de krant. Zelfs Dries Van Langenhove, die ’t zelfde deed, was maar een klein artikeltje waard”, besluit ze.