Zo maak je in een handomdraai een ‘speculooslasagne’

Zo maak je in een handomdraai een 'speculooslasagne'
Foto AFP

Dankzij de lockdown hebben heel wat mensen hun innerlijke meesterbakker ontdekt, mits ze natuurlijk de benodigde ingrediënten nog in de winkel konden vinden. Maar je kan ook dessertjes maken waarvoor je niet koortsachtig op zoek moet gaan naar het laatste pak bloem, zoals de ‘Lotus Biscoff lasagne’. Eenvoudig én lekker.

De Australische food blogger Walla Abu-Eid kwam op de proppen met de ‘speculooslasagne’ en deelde een tutorial op haar Instagramaccount. Wat heb je nodig? Een paar pakken speculooskoekjes (in het Engels Biscoff), room, vanille en speculoospasta.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Step by step method of making the biscoff lasagne. Full recipe at the end of video. Tag someone who’d love to try this 😍 Edit: no need to dip biscuits in anything if you can refrigerate for at least 6 hrs or overnight.. You may dip in milk or coffee if you wish to eat 3 hrs later.. . . #monthofgood #lifestyleblogger #foodblogger #blogger #sydneyblogger #bloggersofinstagram #flashesofdelight #thehappynow @studio10au #coffeeobsessed #huffposttaste #insiderdessert #coffeeholic #dessertrecipe #instafoodie #sydneyfoodies #sydneyfoodblogger #foodiesofinstagram #foodmagazine #huffposttaste #sydneyeats #sydneycafe #FCBA #instagood #caramelcake #sydneybrunchcrawler #lovefood #feedfeed #biscoff #biscoffcheesecake #biscoffcake #lotus @dailymailau @dailymail

Een bericht gedeeld door Walla Abu-Eid | ولاء ابو عيد (@walla_abueid) op

Het recept

Doe de room, suiker en vanille in een kom en klop het tot een smeuïg geheel. Zet daarna de speculoospasta in de microgolfoven tot het helemaal gesmolten is, dat zal ongeveer 30 seconden duren.

Vervolgens begin je aan de laagjes van je lasagne. Je start met een laagje speculooskoekjes, waarover je de opgeklopte room giet. De room besprenkel je vervolgens met de speculoossaus. Herhaal deze stappen tot je schaal helemaal gevuld is. Plaats de schaal daarna zes uur in de koelkast. Klaar!