Kroonprinses Elisabeth kiest voor militaire opleiding

Prinses Elisabeth kiest voor militaire opleiding
Foto Belga

Kroonprinses Elisabeth start op 31 augustus met een opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Met haar toetreding tot de KMS sluit ze aan bij een lange traditie binnen de koninklijke familie.

Prinses Elisabeth, hertogin van Brabant, rondt momenteel haar middelbare school af aan het UWC Atlantic College in Wales. Ze behaalt daar op 23 mei een internationaal baccalaureaat en keert daarna terug naar ons land om haar studies voort te zetten.

Blauwe muts

“Op 31 augustus begint de inleiding van de opleiding sociale en militaire wetenschappen aan de KMS”, zegt de woordvoerder van het Paleis. “Vervolgens gaat de prinses op militair initiatiekamp in Elsenborn. Na vier weken krijgt ze de blauwe muts van de KMS. Begin oktober is er dan normaal gezien de plechtige opening van het academiejaar met een defilé in Brussel”, aldus de woordvoerder. De opleiding telt gemiddeld twintig% vrouwen.

Internaat

De kroonprinses zal zoals de andere studenten verblijven op het internaat van de KMS. Als de prinses het jaar succesvol afsluit, behaalt ze een attest. De opleiding biedt een brede vorming waarin vaardigheden op het vlak van onder meer communicatie, internationale betrekkingen, geopolitiek en management aan bod komen.