Populaire sportapp Strava is niet langer gratis

Foto Strava

De populaire fiets- en loopapp Strava heeft enkele functies achter de betaalmuur geplaatst. Een route plannen, een klassement opzoeken in een bepaald segement of statistieken opvragen? Daarvoor moet je vanaf nu lid worden voor 5 euro per maand.

De voorbije maanden zijn mensen door de lockdown meer en meer gaan bewegen. De app Strava profiteerde mee én werd massaal gedownload in zowel België als de rest van de wereld. Toeval of niet, net nu voert de Amerikaanse app heel wat wijzigingen door.

Segmenten en routes

Strava heeft al geruime tijd een abonnementsoptie, hoewel dit voornamelijk trainingsanalyse en andere extra’s bood. Nu brengt Strava haar gratis service flink terug en zijn een aantal basisfuncties alleen nog maar beschikbaar voor abonnees. Zo zullen gratis gebruikers niet langer het volledige klassement van segmenten kunnen bekijken, inspanningen niet meer kunnen analyseren en geen routes meer kunnen maken.

Gratis proefperiode en nieuwe functies

Bestaande gebruikers krijgen vanaf vandaag een gratis proefperiode van 60 dagen aangeboden, maar daarvoor moet je je wel aanmelden en betaalgegevens invoeren.

Strava heeft tevens een reeks nieuwe functies voor abonnees uitgebracht, waaronder een vernieuwde routebouwer voor desktop die nu veel van de functies bevat die voor het eerst beschikbaar waren op mobiel. Daarnaast ook gepersonaliseerde routes en een bijgewerkt trainingsdashboard.