Restaurants en cafés in Denemarken weer open

Foto AFP

De Denen kunnen sinds vandaag weer naar cafés en restaurants. De horeca sloot haar deuren ongeveer twee maanden geleden, maar mag nu weer gasten ontvangen, mits er voldoende afstand tussen hen gegarandeerd kan worden.

Hetzelfde geldt voor kerken, moskeeën en synagogen, die ook weer open mochten. De leerlingen van een aantal leerjaren hervatten vandaag hun lessen in de klas in Denemarken. Sportscholen, nachtclubs en concertzalen blijven nog dicht tot begin augustus.

Fase 2

Denemarken heeft grote vorderingen gemaakt in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus en bevindt zich momenteel in de tweede fase van de versoepeling van de maatregelen. In fase een waren midden april de crèches, kleuterscholen en scholen tot en met het vijfde leerjaar geopend, in fase twee was de hele detailhandel al een week geleden geopend.

Grenzen opnieuw open? 

Een besluit over het openen van de Deense grenzen met Duitsland, Noorwegen en Zweden moet nog genomen worden. Premier Mette Frederiksen had vorige week echter gezegd dat ze mogelijk binnenkort toeristen het land in zal laten die een vakantiehuis hebben gehuurd of een hotelreservering hebben. Op 1 juni komt ze met nieuwe informatie over de grenssituatie