Nieuwe mijlpaal: minder dan 500 coronapatiënten op intensieve zorgen

Belga / D. Waem

Voor het eerst sinds eind maart liggen minder dan 500 coronapatiënten op intensieve zorgen in de Belgische ziekenhuizen. Ook de andere cijfers zijn hoopgevend: de voorbije 24 uur werden 75 nieuwe sterfgevallen en 83 ziekenhuisopnames geregistreerd, allebei onder de belangrijke drempel van de 100.

De dalende trend zet zich dus voort, al moeten de cijfers genuanceerd worden: mogelijks speelt er een weekendeffect.

De 75 doden die er vielen door corona bestaan voor ongeveer de helft uit bewoners van woonzorgcentra. In totaal stierven nu 8.656 mensen in ons land aan de gevolgen van het coronavirus. In de woonzorgcentra zijn acht op de tien overlijdens “mogelijk” te wijten aan COVID-19; ze zijn niet bevestigd door een test.

Er werden de voorbije 24 uur 83 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis, 231 werden ontslagen. In het ziekenhuis liggen nu nog 2.222 coronapatiënten.

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen tot slot bedraagt 486. 161 van hen komen uit een woonzorgcentrum. In totaal zijn het er nu 53.081. Bijna zes op de tien nieuwe besmettingen komen uit Vlaanderen, drie op de tien uit Wallonië en de rest uit Brussel.