Club Brugge drukt door voor competitie met 18 ploegen zonder play-offs

Belga / K. Desplenter

Club Brugge stelt voor om volgend seizoen de Jupiler Pro League met 18 ploegen af te werken, zonder play-offs. Inclusief Waasland-Beveren, Beerschot en OH Leuven dus. Dat blijkt uit een mail die het Club-bestuur gisteren naar de Pro League opstuurde. Blauw-zwart is ook niet tegen het idee om de bekerfinale begin augustus af te werken.

Club Brugge gaat er in zijn voorstel vanuit dat ook KV Oostende eerstdaags goed nieuws krijgt van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), nadat ook Standard en Moeskroen groen licht hadden gekregen om in 1A te blijven. Blauw-zwart pleit voor gezond verstand. Het voorstel van 18 ploegen lijkt op dit moment het breedst gedragen en bovendien de weg van de minste weerstand.

Een competitie hervatten is door de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad afgelopen woensdag onmogelijk, waardoor Waasland-Beveren zijn kansen op behoud niet kan verdedigen. Ook het afwerken van de 1B-finale lijkt onwaarschijnlijk – daarover wordt vrijdag sowieso gestemd op de algemene vergadering – en dus is het compromis om Beerschot en OHL te laten promoveren billijk, vinden de West-Vlamingen.

“Bekerfinale op 1 of 2 augustus”

Omdat er volgend jaar ook een EK plaatsvindt en het door de coronacrisis nog onzeker is wanneer het seizoen 2020-2021 kan starten, zijn play-offs onwenselijk, klinkt het verder. Een reguliere competitie met 34 speeldagen kan dan soelaas brengen.

Nog in de mail aan de Pro League blijkt dat Club Brugge geen tegenstander is om de bekerfinale op 1 of 2 augustus af te werken met de vernieuwde selecties, indien de volksgezondheid dat toelaat.