Aantal patiënten in ziekenhuis blijft dalen: 76 nieuwe opnames

AFP / A. Oikonomou

De daling van de coronacijfers blijft aanhouden: het voorbije etmaal werden 76 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er 32 minder dan gisteren. 210 patiënten hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Er werden ook 76 overlijdens gemeld.

Er zijn de voorbije 24 uur 76 nieuwe overlijdens gemeld als gevolg van coronaziekte COVID-19. Dat brengt het totaal op 8.581, meldt Sciensano vandaag. Er liggen nog 2.381 coronapatiënten in het ziekenhuis, en 502 op intensieve zorg. 328 moeten patiënten beademd worden.

Er werden 76 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis, 210 mochten het ziekenhuis verlaten.

Meer tests

Vrijdag werden ook nog 585 nieuwe coronabesmettingen gerapporteerd, waarvan 232 in woonzorgcentra, klinkt het. Zeven op de tien nieuwe bevestigde gevallen komen uit Vlaanderen. De voorbije 24 uur werden er ruim 25.000 tests gemeld, wat het totaal op meer dan 540.000 brengt.

De trend van het aantal nieuwe besmettingen is de voorbije drie dagen evenwel dalend. Per dag neemt het af met 2 tot 3 procent. “Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert verder, maar blijft vrij hoog. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen”, aldus Sciensano in het perscommuniqué

Volgens viroloog Steven Van Gucht gaan de cijfers de goede kant uit. De piek was een maand geleden, nu blijven de cijfers mooi dalen. “De uitbraak is begonnen begin maart, een tweetal weken later is de uitbraak beginnen stijgen met een piek rond 6-7 april.” Van Gucht verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nog verder gaat dalen.