Dunkin’ Donuts komt naar België

Dunkin' Donuts
AFP / B. Bennett

De donutketen Dunkin’ Donuts opent binnenkort zijn eerste restaurant op Belgisch grondgebied. Het bedrijf wil in totaal vijftien vestigingen openen in ons land, waarvan de eerste in Antwerpen.

De afgelopen jaren waren er al heel wat geruchten dat de Amerikaanse restaurantketen ook de Belgische markt ging veroveren. Nu wordt dat eindelijk bevestigd door Dunkin’ zelf.

De keten zou in totaal vijftien vestigingen openen in ons land en zal zich eerst focussen op Antwerpen, waar Dunkin’ zijn nieuwe restaurant zal openen op de Keyserlei 49.

Caner Gursoy, President Dunkin’ Brands International, is alvast enthousiast over de komst naar België: “Als een van de landen met de hoogste koffieconsumptie per persoon, biedt België een sterke groeimogelijkheid voor Dunkin’ aangezien ons uitgebreide assortiment aan koffie, waaronder latte, cappucino, macchiato en espresso.”

Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 12.200 vestigingen in 45 landen, waaronder 240 in Europa. Wanneer de nieuwe vestiging precies zal openen, wordt binnenkort bekendgemaakt.