Eerste Belgische Netflix-productie ‘Into the Night’ vanaf 1 mei beschikbaar

‘Into the Night’, de eerste Belgische serie die door Netflix geproduceerd werd, zal vanaf 1 mei op het streamingplatform te zien zijn. In de zes afleveringen rijst de vraag of we “na een kosmische ramp in staat zijn onze menselijkheid te bewaren op een nachtvlucht vanuit Brussel”.

‘Into the Night’, geschreven en gecreëerd door uitvoerend producent Jason George, is geïnspireerd op de roman ‘The Old Axolotl’ van Jacek Dukaj en het resultaat van het werk van een internationale ploeg van scenaristen, producers, regisseurs en acteurs.

Internationale cast

De afleveringen werden geregisseerd door de Belgen Inti Calfat en Dirk Verheye en geproduceerd door Entre Chien et Loup. Voor België spelen onder meer Pauline Etienne, Astrid Whettnall en Laurent Capelluto mee, naast Fransen, Italianen, Russen en Turken. De serie werd voornamelijk gedraaid in Bulgarije, maar ook in ons land en in Macedonië.

De serie zal meteen in de 190 landen waar Netflix beschikbaar is, te zien zijn. Of er een vervolg komt, hangt af van de internationale reacties, klinkt het.