Dankzij 'Maggy' weet je wanneer iemand te dicht komt

Nu we binnenkort terug verwacht worden op de werkvloer, wordt er volop geëxperimenteerd met manieren om afstand te houden. Zo hebben enkele Belgische ondernemers de koppen bij elkaar gestoken en ontwikkelden ze Maggy, een toestel dat social distancing moet garanderen.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

“Maggy past in je zak en vibreert wanneer mensen zich te dicht bij elkaar bevinden. Het toestel kan ook een geluid maken en werkt op basis van Bluetooth 5.2.”, zegt Allan Segebarth, een van de ontwikkelaars. Op deze manier kunnen werknemers op kantoor veiliger aan het werk. In de toekomst zouden ook privépersonen gebruik kunnen maken van Maggy.

Privacy

"Wij kunnen hen met Maggy een betrouwbaar en betaalbaar antwoord bieden", gaat Segebarth verder. "Het is niet nodig om je te registreren om Maggy te gebruiken. Er worden geen gebruikersdata opgeslagen. Het volstaat om werknemers of bezoekers het apparaat te geven, en je bent vertrokken."

Minister De Block

Het toestel zou 40 euro kosten en werd inderdaad vernoemd naar minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). “Haar uitspraak ‘Blijf in uw kot' staat in het collectieve geheugen gegrift”, zegt investeerder Bart Embrechts. “Onze Maggy helpt mensen net om weer uit hun kot te komen." Vanaf midden mei zouden de apparaten geleverd kunnen worden.