Romeo Elvis en vriendin halen kleren op voor Brusselse vluchtelingen

Onder het motto 'wegens succes verlengd' organiseert het Brusselse burgerplatform BXLRefugees vandaag opnieuw een deur-aan-deur-ophaling. Vorige week zamelde de organisatie al tonnen kleren, schoenen en hygiëneproducten in voor Brusselse vluchtelingen. Ook rapper Romeo Elvis en zijn vriendin dragen hun steentje bij.
door
Felien Hilde Dekorte
Leestijd 2 min.

De nieuwe inzamelingsactie van BXLRefugees komt er door de massale reactie bij de vorige oproep. “Dankzij het werk van een grote groep vrienden, waaronder ook Romeo Elvis en Lena Simonne, hebben honderden burgers onze oproep vorige week beantwoord” luidt het op Instagram. De Brusselse rapper en zijn vriendin, het Franse model Lena Simonne, verspreidden verschillende boodschappen over de actie op sociale media. Elvis doneerde ook verschillende paar basketschoenen en Simonne ging mee van deur tot deur.

“Onze organisatie ging langs meer dan 700 huizen om kleren, schoenen en hygiëneproducten op te halen. Op het einde van het weekend waren we meerdere tonnen kleren rijker, dankzij dit sterke team”, klinkt het trots. Het burgerplatform bestaat sinds 2015 en biedt migranten, asielzoekers en sans-papiers informatie en hulpverlening. Zo willen ze meewerken aan hun integratie.

Ook meehelpen?

Heb je thuis kleren, schoenen of producten liggen die je wil afstaan? Inschrijven voor de ophaling kan hier. Om het de ploeg makkelijker te maken, vraagt de organisatie om enkel kleren in goede staat mee te geven, de schoenen samen te binden en alles samen in stevige vuilniszakken te steken.