Gouverneur van Florida: “Worstelen is een cruciale bezigheid”

Foto AFP / A. Hilabi

World Wrestling Entertainment (WWE), het mediabedrijf gespecialiseerd in professioneel worstelen, kan de opnames van liveshows in Florida ondanks de coronacrisis hervatten. WWE wordt opvallend genoeg in de Amerikaanse staat gezien als een “essentieel bedrijf”, aldus de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis.

“Wij geloven dat het nu belangrijker dan ooit is om mensen afleiding te bezorgen. Met het uitzenden van worstelen op de televisie kunnen wij daarvoor zorgen”, stelt WWE in een verklaring.

Worstelen is een zeer populaire sport in de Verenigde Staten. Er kijken daar gemiddeld dertien miljoen mensen naar de shows, waarin de worstelaars de acties op het canvas hebben ingestudeerd en ernaast ook nog praatjes maken met elkaar. Amerikaanser zal je niet snel vinden.

Sport verboden

Vanwege de lockdown in de Verenigde Staten kunnen er geen sportwedstrijden worden gehouden. Het land telt wereldwijd de meeste bevestigde besmettingen en de meeste overleden coronapatiënten.

De NBA (basketbal), MLB (honkbal), NHL (ijshockey), NFL (American football) en MLS (voetbal) liggen op dit moment stil, maar president Donald Trump wil de grootste competities het liefst zo snel mogelijk weer laten doorgaan.