69 extra doden door coronavirus, opvallend: kat besmet door baasje

Er zijn in de voorbije 24 uur in ons land 69 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het dodental stijgt daarmee naar 289. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht bekendgemaakt op de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum. "Het gaat voornamelijk om mensen van hogere leeftijd."
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Het aantal besmettingen steeg fors met 1.049 naar 7.284. 490 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen, dat totaal komt op 3.042. 690 van hen liggen op intensieve zorgen. Er zijn al 858 mensen genezen.

Belgische kat zorgt voor primeur

Opmerkelijk, het virus is volgens viroloog Steven Van Gucht ook vastgesteld bij een kat. Die kat had ook symptomen van het virus. Ze zou het virus hebben gekregen van haar baasje dat besmet was met het coronavirus. "Het gaat om een alleenstaand geval", onderlijnt Van Gucht. "Er zijn geen indicaties dat dit vaak voorkomt."

De viroloog benadrukt ook dat de kat "het slachtoffer is van de infectie bij de mens". Er zijn dan ook geen redenen om aan te nemen of het omgekeerde ook kan gebeuren. "We achten het risico voor mensen heel klein."