VRT-nieuwsanker Wim De Vilder: “Als ik er wat raar uitzie vanavond, de verklaring is simpel”

VRT

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor hoe de nieuwsankers er op televisie uitzien. Door de strenge maatregelen mogen ze niet meer geschminkt worden, dus moeten ze dat zelf doen.

Normaal gezien worden nieuwslezers voor ze op antenne komen gepoederd door schminksters, maar in coronatijden mag dat niet meer. Mensen moeten immers anderhalve meter afstand houden van elkaar, dus moeten nieuwsankers zichzelf opmaken.

Komende weken zichzelf schminken

Dat is voor ‘Het Journaal’-nieuwslezer Wim De Vilder niet anders. “Als ik er wat raar uitzie vanavond, de verklaring is simpel: nieuwsankers schminken de eerstvolgende weken zichzelf”, schrijft hij op Instagram.

Spoedcursus

Het 50-jarige nieuwsanker benadrukt dat niet geschminkt worden geen optie is. “Als nieuwsanker moet je echt wel gepoederd worden, omdat je gezicht anders te fel blinkt door de felle studiolampen. Daarom hebben we de regel ingelast om ons voortaan zelf te schminken. Ik dacht bij die afspraak wel: ‘Oei, dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik ga dat toch even moeten oefenen’. Gelukkig kreeg ik nog een spoedcursus van vijf minuten van een van onze schminksters. Weliswaar op twee meter afstand. Iedereen heeft nu ook zijn eigen producten, zodat er geen besmettingsgevaar is”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

Geen opmerkingen

Die spoedcursus heeft opgeleverd, want hij ontving achteraf geen ‘klachten’. “Na ‘Het Journaal’ kreeg ik geen opmerkingen, dus ik ga ervan uit dat de make-up wel goed zat”, lacht hij.