Waarvoor heb je webhosting nodig?

Om ervoor te zorgen dat je website altijd online staat en goed te bereiken is, zul je een goede webhosting provider moeten kiezen. Zonder website hosting heb je namelijk niks aan je website. Ook heb je een .com domeinnaam of andere soort domeinnaam nodig. Bij het kiezen van een webhosting provider zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Als je een slechte provider hebt, kan het namelijk zijn dat je website erg langzaam is, en dat wil je voorkomen. Ben je ook op zoek naar webhosting voor je website? Dan zit je hier op de juiste plek, wij vertellen je namelijk waarom het zo belangrijk is en waar je op moet letten.

De verschillende soorten website hosting

Als je gaat zoeken naar een hosting pakket, is het belangrijk om te weten dat er verschillende opties zijn. Je zult een optie moeten kiezen die goed bij je bedrijf past. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van je website. Over het algemeen kun je kiezen voor een VPS, een shared hosting pakket, of een dedicated server. We leggen je de verschillen uit.

  • Met een VPS, oftewel virtual private server, heb je een eigen stuk ruimte op een server. Hierdoor heb je veel mogelijkheden zoals het beveiligen en inrichten van de server, wel heb je zelf wat kennis nodig hiervan.
  • Een shared hosting pakket is meestal de keuze voor mensen met een kleine en simpele website. Hierbij staat je website op een server die je deelt met andere.
  • Ook kun je kiezen voor een dedicated server, deze zijn vaak iets duurder. Hierbij heb je een eigen fysieke server met de voordelen van een VPS.

De grootte van je webhosting pakket

Ook de grootte van je pakket is iets waar je naar moet kijken. Als je namelijk heel veel bezoekers hebt, en een klein hosting pakket, kan dat voor problemen zorgen. Hierdoor is je website niet goed bereikbaar en dat is zonde. Kijk dus altijd goed na hoeveel dataverkeer de server aan kan en hoeveel opslagruimte er beschikbaar is. Als je hier zelf geen verstand van hebt kan het natuurlijk lastig zijn om te bepalen hoeveel je precies nodig hebt. In dat geval is het slim om advies te vragen aan je hosting provider. Dan weet je zeker dat je goed zit en je website altijd bereikbaar is voor je bezoekers.