Komt er een ‘W817’-film? Het hangt van jullie af

W817
YouTube / Ketnet

Er komt een W817-film. Althans, er is één voorwaarde: er moeten binnen de maand, te beginnen vanaf vandaag, 50.000 filmtickets verkocht zijn. Dat hebben de acteurs van de Ketnet-reeks vanochtend bij MNM en Studio Brussel bekendgemaakt.

Tussen 2 en 11 oktober zal de film van de legendarische jongerenreeks vertoond worden in de zalen van Kinepolis over heel Vlaanderen. Dat is, enkel voor de 50.000 fans die een ticket te pakken hebben gekregen. Dat moet bovendien gebeuren tussen vandaag en 4 april dit jaar, anders komt er toch geen overstap naar het witte doek.

Groot enthousiasme voor reünie

Dat de 50.000 tickets snel de deur zullen uitgaan, lijkt niet onwaarschijnlijk. Toen de cast in 2017 nog het podium van het Sportpaleis betrad ter ere van 20 jaar Ketnet, waren de reacties van de fans van het eerste uur overweldigend. “De vragen naar een reünie bleven komen”, klonk het vanochtend bij de acteurs. “We zijn dan ook vol enthousiasme aan de slag gegaan met de vraag van onze fans. Nu rekenen we op hun hulp om dit waanzinnig project te realiseren.” De voltallige cast is aan boord voor het filmproject, waarvan het scenario al klaarligt en de productie al is voorbereid.

De laatste aflevering van ‘W817’ werd zeventien jaar geleden al uitgezonden, maar wordt tot vandaag nog steeds herhaald op vertrouwde zender Ketnet. Daardoor zal de film, die toepasselijk ‘8eraf!’ zal heten, waarschijnlijk niet enkel succes hebben bij de twintigers die opgroeiden met de fratsen van Steve, Birgit, Zoë, Tom, Akke, Carlo, Jasmijn en Kim (speelde enkel mee in de twee laatste seizoenen en zal niet te zien zijn in de film). Al zien de millennials met de verfilming van de quasi cultreeks met een typische nillies-setting wel een kinderdroom in vervulling gaan.

Geprezen

De reeks over een aantal jongeren die samen op kot wonen liep origineel van 1999 tot 2003. De serie werd geprezen omwille van de kunst om komische verhaallijnen met de ernstige dingen des levens te combineren. Zo won ‘W817′ een prijs in het kader van de emancipatie van holebi’s voor het niet-stereotiep voorstellen van een homo (Steve, gespeeld door Govert Deploige) en het aankaarten van thema’s als homoseksualiteit en seropositiviteit. Op muzikaal vlak scoorde de W817 band bovendien ook successen: ‘Zoë eet pita’ en ‘W817’ zijn nummers die in het collectief geheugen gegrift staan.

W817
Kinepolis

In de film ‘8eraf!’ worden de oude vrienden uitgenodigd op het huwelijksfeest van hopeloze Don Juan en geek Carlo (Jenne Decleir). Na 20 jaar zien Tom (Danny Timmermans), Birgit (Kadèr Gürbüz), Jasmijn (Aagje Dom) en co elkaar terug. Tijdens een bewogen weekend ontdekken ze dat er tegelijk veel en weinig veranderd is.

Nostalgische en minder nostalgische kijkers kunnen voor 4 april hier een ticket kopen. Als de 50.000 tickets niet op tijd verkocht zijn, krijgen diegenen die al in het bezit van een ticket hun geld terug.