Leerlingen staken wanneer leerkrachten moeten vertrekken om DEZE absurde reden

leerkrachten
Foto Facebook/ @JeffUpthegrove

“De waarheid komt uit een kindermond”, wordt vaak gezegd. Deze uitspraak blijkt een grond van waarheid te bezitten, als we kijken naar de middelbare school Kennedy Catholic High in Burien, Seattle. Twee leerkrachten werden er gedwongen om ontslag te nemen, nadat ze zich beiden verloofd hadden met hun partner van hetzelfde geslacht. Daarop organiseerden de leerlingen meteen een protest.

Het lijkt misschien toevallig dat de leerkracht Engels Paul Danforth en voetbalcoach Michelle Beattie op hetzelfde moment ontslag genomen, nét nadat ze hun verloving met hun partner van hetzelfde geslacht hadden bekendgemaakt. Toeval bestaat echter niet. Danforths verloofde beweert dat zijn partner gedwongen werd om zijn job op te geven.

Foto Facebook/ @JeffUpthegrove

Contract met katholieke waarden

Foto Facebook/ @JeffUpthegrove

Elke leerkracht die lesgeeft op Kennedy Catholic High moet een verklaring tekenen waarin staat dat ze de “Katholieke waarden” naleven. De ouders zijn op de hoogte van dit verouderde contract, maar ze hadden nooit gedacht dat de school er ook effectief mee rekening zou houden. “Moeten die ouderwetse regels dan ook worden toegepast als een gescheiden leerkracht opnieuw trouwt? Of buitenechtelijke kinderen heeft?”, vraagt Erika Dubois, één van de ouders, zich af. “Wat voor een boodschap zendt de school nu ook naar LGBTQIA+-leerlingen? ‘We accepteren je, maar je kan niet bij ons werken'”, besluit Dubois.