Belgen gingen afgelopen jaar nog nooit zo vaak naar de bioscoop

Foto Wikimedia Commons

Kinepolis heeft met 2019 een succesvol jaar achter de rug. De filmgroep rondde voor het eerst in zijn geschiedenis de kaap van 40 miljoen bezoekers. En daar zijn verschillende redenen voor, onder andere de vierde film van ‘Fc de kampioenen’.

Kinepolis heeft het jaar 2019 afgerond met zo’n 40 miljoen bezoekers. Dit komt door de overname van bioscopen in de VS en Spanje en de opening van nieuwe filmzalen in Frankrijk en Canada. Ook het sterke filmaanbod speelde een grote rol. Successen als ‘The Lion King’, ‘Avengers: Endgame’, ‘Frozen II’, ‘Joker’ en ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ zorgden voor een bijzonder sterke tweede jaarhelft.

Stijgingen

Met de 40 miljoen bezoekers zag Kinepolis het aantal met 13,3% stijgen. In België alleen kwamen 8,12 miljoen filmliefhebbers opdagen. Dat zijn er 1,6% meer dan een jaar eerder, met dank aan de vierde ‘FC De Kampioenen’-film. Daarnaast zag Kinepolis de omzet met 15,9% stijgen tot 551,5 miljoen euro waarmee het bedrijf beter doet dan verwacht. Dat resulteerde in een nettowinst van 54,4 miljoen euro, een stijging met 14,7%.