Tour de France en Vuelta zeker tot 2025 op VRT

Tour de France en Vuelta zeker tot 2025 op VRT

Eurovision Sport en wedstrijdorganisator Amaury Sport Organisation (ASO) hebben hun mediarechtenovereenkomst voor de Ronde van Frankrijk verlengd tot 2025. Eurovision Sport heeft verder met ASO-dochterbedrijf Unipublic het contract voor de Vuelta verlengd tot 2025. Dat maakte ASO bekend op zijn website zonder financiële elementen te vermelden. De uitzendrechten voor de Tour de France liepen tot 2023. Die voor de Vuelta tot dit jaar. Met de contractverlenging zitten beide wielerrondes tot 2025 bij de VRT, als Belgisch lid van het Europese samenwerkingsverband van openbare omroepen (EBU).

Door de contractverlenging komt de Tour in open net bij de EBU-leden (VRT en RTBF in België) en de Vuelta bij de EBU-leden in België (VRT), Nederland (NOS), Denemarken en Noorwegen (TV2). Eurosport blijft de Tour en de Vuelta in Europa uitzenden.

De deal behelst ook andere grote wielerwedstrijden, zoals Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik, en voor het eerst ook meerdere vrouwenwedstrijden: La Course, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl en vanaf 2021 ook de Madrid Challenge en Clásica San Sebastian. Daarmee wil Eurovision Sport bijdragen aan de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen, luidt het.

bron: Belga