Belgen in het buitenland - Inter lijdt dure nederlaag bij Lazio

Lazio heeft zondag op de 24e speeldag van de Serie A een goede zaak gedaan in de titelstrijd door met 2-1 te winnen van concurrent Inter. Inter zakt zo weg naar de derde plaats, op drie punten van leider Juventus. Romelu Lukaku maakte de 90 minuten vol voor Inter, zijn broer Jordan kwam bij Lazio niet van de bank. Bij de rust stond Inter nog 0-1 voor. Ashley Young trapte die voorsprong in de slotminuut van de eerste helft op het bord. Kort na rust kreeg Ciro Immobile van Lazio een strafschop, na een lichte overtreding van Stefan de Vrij. De Italiaanse international zette zelf om, goed voor zijn 26e doelpunt van het seizoen. Twintig minuten voor tijd legde Sergej Milinkovic-Savic (ex-Genk) de eindstand vast. In het slot vergat Immobile Inter helemaal uit te tellen, al was de redding van Padelli sterk.

Door de zure nederlaag zakt Inter weg naar de derde plaats met 54 punten, drie minder dan leider Juventus (57.). Lazio wipt dan weer over "I Nerazzurri" naar de tweede plaats met 56 punten en mengt zich nu helemaal in de titelstrijd.