Middelkerke verwelkomt eerste hondenstrand van België

Vanaf volgende zomer kan je samen met je hond naar het strand. Middelkerke heeft besloten om een deel van het strand open te stellen voor het publiek met honden. Op deze manier kan je genieten van de zee samen met je huisdier. 
door
kenny.de.block
Leestijd 1 min.

Schepen van Toerisme Tom Dedecker (Lijst Dedecker) heeft besloten om de bewaakte zone aan Crystal Palace open te stellen voor viervoeters. Zo kunnen badgasten die samen met hun hond naar het strand komen, bewaakt worden door een redder. Wat voordien nooit het geval was. Wel is er beslist dat de dieren aan de leiband moeten blijven. Dedecker hoopt er in de toekomst ook nog activiteiten te kunnen organiseren die gericht zijn op honden en hun baasje.

Oorzaak

De beslissing kwam er nadat de schepen van Middelkerke zag dat er maar weinig badgasten naar het bewaakte strand van Crystal Palace trokken. Mensen gaan liever naar het onbewaakte stuk strand ernaast. Dit omdat ze daar wel met hun hond kunnen lopen. "Mensen gingen er zelfs zwemmen wat eigenlijk verboden is in een niet bewaakte zone", zegt Dedecker aan Het Laatste Nieuws.