Innoverende coworking-adresjes in Brussel

Coworking is de laatste jaren uitgegroeid tot een waar begrip in de bedrijfswereld. Door als firma of als individu een bureau in een gedeelde werkruimte te huren, worden innovatie en samenwerking gestimuleerd. Als starter is het de ideale manier om zonder al te veel moeite een netwerk uit te bouwen. In Brussel schieten de coworking-initiatieven als paddenstoelen uit de grond en wij selecteerden de leukste adresjes.
door
afrodite.trevlopoulos
Leestijd 3 min.

See U

Deze werkplek vertrekt vanuit het principe van tijdelijke bezetting en verwelkomt sinds de lente van 2019 meer dan vijftig projectdragers die de voormalige Fritz Toussaintkazerne in Elsene nieuw leven moeten inblazen. De initiatieven focussen op het creëren van een sociale en duurzame toekomst. Het hoofddoel? De bezetting definitief maken en ook de wijk en haar inwoners bij het project betrekken.

SilverSquare

Naast het feërieke Ter Kamerenbos ligt SilverSquare, een coworking-initiatief dat er al vroeg bij was en nog steeds blijft inspireren. Gemeenschapszin staat hier centraal en deelnemende start-ups treden met elkaar in contact om het beste uit elkaar te halen. Je vindt hier zowel private als publieke werkruimtes om de productiviteit te verhogen en om ervoor te zorgen dat je je gelukkig voelt op het werk. In totaal zijn er maar liefst zeven vestigingen in de hoofdstad.

The Library Europe

De Zweedse oprichtster van deze gedeelde werkruimte, Anne-Sofie van den Born Rehfeld, brengt met The Library het beste van Scandinavië naar Brussel. Deze coworking-locatie focust nog meer dan andere op netwerken zodat je makkelijk je contactenlijst kan aanvullen. Door de locatie aan het Montgomeryplein is dit de ideale uitvalsbasis voor expats die nog maar net naar Brussel zijn verhuisd. The Library verwelkomt je ook nog in twee andere Brusselse kantoorruimtes.

The Mug

In een typisch Brussels huis op een steenworp van de Europese Wijk vind je The Mug. Twee van de zes verdiepingen zijn gereserveerd voor coworkers en dankzij het vlakbijgelegen station Brussel-Schuman is deze locatie makkelijk bereikbaar. Geïnteresseerden vinden hier een werkplaats, een vergaderruimte, een keuken en een terras om in alle gezelligheid te werken. Woon je in de buurt van het Flageyplein? Ook daar kan je terecht voor een cosy coworking-spot.

Transforma BXL

Deze werkplek stelt zichzelf voor als een «ondernemend ecosysteem dat de opkomst van duurzame innovatie mogelijk maakt». De werkplekken zijn gericht op innovatie en productiviteit en bieden een aangename werkomgeving in een groen kader.

Regus

Als ‘s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken is Regus de ideale coworking-organisatie voor bedrijven en particulieren die regelmatig in het buitenland vertoeven. Zet je je hoofdkantoor op in één van de vele locaties in Brussel (bijvoorbeeld aan Tour & Taxis of het Zuidstation), dan kan je gebruikmaken van de meer dan 3000 internationale vestigingen. Zelfs een werkplek in hartje New York behoort tot de mogelijkheden.

Fosbury & Sons

Voor architectuurfanaten is Fosbury & Sons een werkplek uit de duizend. Zowel de gebouwen zelf (in Brussel kan je terecht op drie adressen) als de inrichting is om je duimen en vingers bij af te likken. Er worden bovendien regelmatig netwerkevenementen en andere activiteiten georganiseerd om het nuttige aan het aangename te koppelen.