Belgen in het buitenland - Sociedad van Januzaj kegelt Real Madrid uit Spaanse beker

Real Sociedad, met Adnan Januzaj, heeft donderdag Real Madrid, zonder Thibaut Courtois en Eden Hazard, uitgeschakeld in de kwartfinales van de Copa Del Rey. Het werd 3-4. Martin Odegaard (22.), nota bene een huurling van Real Madrid, bracht Sociedad op voorsprong. Januzaj moest binnenblijven na de rust, zijn ploegmaat Alexander Isak (54, 56.) maakte er met twee doelpunten in evenveel minuten 0-3 van. Marcelo (59.) maakte nog 1-3 voor Real, maar voor veel hoop zorgde dat niet. Mikel Merino (69.) maakte er even later al 1-4 van. Real zette wel nog een slotoffensief in waarbij Rodrygo (81.) en Nacho (90+3.) de Koninklijke nog terugbrachten tot 3-4, maar Sociedad hield stand, ondanks een rode kaart voor Gorosabel in de 95e minuut.

Thibaut Courtois kreeg rust en werd vervangen door Areola, Eden Hazard werkt aan zijn terugkeer na een blessure.

Eerder al plaatsten tweedeklasser Mirandes en Granada zich voor de halve finales. In de laatste kwartfinale staan Athletic Bilbao en FC Barcelona tegenover elkaar.