Super Bowl – Jennifer Lopez en Shakira geven exu­be­rante show tijdens halftime

Super Bowl - Jennifer Lopez en Shakira geven exu­be­rante show tijdens halftime
Super Bowl - Jennifer Lopez en Shakira geven exu­be­rante show tijdens halftime

Met pompende dancebeats en veel flair hebben de 50-jarige Jennifer Lopez en de 43-jarige Shakira in Miami tijdens de halftime van de 54e Super Bowl voor een exuberante show gezorgd, waarin ze hun Latijns-Amerikaanse roots eerden. Opvallend was dat de twee sterren delen van hun nummers ook in het Spaans zongen. Ook enkele gastartiesten passeerden de revue tijdens hun show in het Hard Rock Stadium, onder wie de 11-jarige dochter van Lopez, Emme Maribel Muñiz. Grote politieke statements werden er niet gemaakt op het podium. Het was al een statement op zich dat twee vrouwen met Latijns-Amerikaanse achtergrond van boven de 40 de prestigieuze show mochten verzorgen. Dat is geen toeval, aangezien in Miami veel mensen met Latijns-Amerikaanse roots wonen.
Vorig jaar kwam er heel wat kritiek op de halftime show omdat die werd verzorgd door Maroon 5, een hoofdzakelijk blanke band, terwijl de Super Bowl toen plaatsvond in Atlanta, een van de hoofdsteden van de zwarte muziek.
Lopez zong enkele van haar klassiekers als “Jenny From the Block”, “Waiting for Tonight” en “Let’s Get Loud”. Ze kwam in verschillende outfits het podium op. De meest opmerkelijke was een nepbontjas die langs de buitenkant leek op de Amerikaanse vlag, maar als ze de jas opende, was de vlag van Puerto Rico te zien. De ouders van Lopez komen van het Caribische eiland, dat een zeer arm deel van de VS is. In het land woedt de discussie of de regering van president Donald Trump meer hulp zou moeten geven aan Puerto Rico.
Shakira, die op de dag van de Super Bowl haar 43ste verjaardag vierde, haalde haar hits als “Wherever, Whenever” en “Hips Don’t Lie” boven. Zij werd onder meer begeleid door de popzanger J Balvin.
Ze sloten samen de show af met het nummer “Waka Waka (This Time for Africa)”, dat Shakira schreef voor het wereldkampioenschap voetbal in 2010.
Het muziekoptreden tijdens de rust van de Super Bowl geldt als enorm prestigieus en kluistert doorgaans ongeveer 100 miljoen kijkers aan de buis. Eerder viel al Madonna, Beyoncé, Coldplay en Lady Gaga die eer te beurt.

Bron: Belga