Bewezen: Kruidenthee helpt je beter te slapen

Er is niets beter voor je gezondheid dan een goede nachtrust. Een glas geurige kruidenthee kan dan goed helpen om je zachtjes te doen indutten. Een Britse studie bewijst nu ook de gunstige effecten van kruidenthee op je slaap.
door
alain.narinx
Leestijd 1 min.

Vooral kamillethee, gemberthee en pepermuntthee zijn uitermate geschikt om de kwaliteit van je slaap te verbeteren, heeft een team onder leiding van de Britse plantenexpert Chris Etheridge vastgesteld. Ze analyseerden wereldwijd tien klinische studies met 550 deelnemers.

In deze theesoorten zijn verschillende natuurlijke componenten aanwezig die de slaapkwaliteit gunstig beïnvloeden. Het gaat volgens de onderzoekers onder meer over alkaloïden, carotenoïden en polyacetylenen.

Anti-veroudering

"We wisten al dat kruidenthee belangrijke bio-actieve stoffen bevatten die een gunstige invloed op het lichaam uitoefenen. Er verschijnen ook steeds meer bewijzen dat kruidenthee een anti-verouderingseffect heeft. Al bij al bewijzen deze onderzoeken dat het gezonde imago van kruidenthee-infusies terecht is", verklaart Etheridge.