Deze factoren hebben het meeste invloed op je humeur

Deze factoren hebben het meeste invloed op je humeur
Foto Unsplash

Heb je de laatste tijd weleens last van een slecht humeur? De kans is groot dat je bed daar voor iets tussenzit. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat je slaapritme en je seksleven twee van de belangrijkste factoren zijn om gelukkig door het leven te gaan. Wil je niet meer met het verkeerde been uit bed stappen, dan weet je dus wat je te doen staat.

Of je al dan niet gelukkig bent, is afhankelijk van heel wat factoren. Je gezondheid, je slaapritme, je seksleven, geld… Maar die factoren hebben lang niet allemaal dezelfde impact op je humeur.

Seks en slaap

In tegenstelling tot wat weleens gezegd wordt, maakt geld niet (echt) gelukkig. Uit een onderzoek van Oxford Economics en het Britse sociale onderzoekscentrum blijkt dat zelfs als je je salaris verviervoudigt, dat je dat op de gelukkigheidsindex slechts twee punten oplevert. Maar wat moet een mens dan wel doen om goedgehumeurd door het leven te gaan? Wel, een goede nachtrust zou je maar liefst vijftien punten opleveren en een geslaagd seksleven zorgt voor zeven extra punten. Verder zijn ook de gezondheid van je naasten en je sociaal leven van belang. Toch blijkt dus vooral wat je in bed doet belangrijk voor je humeur.