Zwaarbewolkt, maar zacht richting het weekend

Zwaarbewolkt

Het blijft vannamiddag meestal zwaarbewolkt tot betrokken. Er is nog kans op wat motregen, vooral in het oosten van het land. In het westen is het droger. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, met rukwinden rond 50 kilometer per uur, meldt het KMI. ’s Avonds gaat het weekend zwaarbewolkt tot betrokken van start, met soms wat motregen. Enkele korte opklaringen zijn niet uitgesloten, vooral dan in het centrum en het westen. Na middernacht verwacht het KMI meer regen. Op het einde van de nacht bereikt een tweede storing het westen van het land. Minima tussen 7 graden op de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen.

Zaterdagvoormiddag trekt een regenzone van west naar oost door het land. In de namiddag wordt het wisselvallig met kans op buien vanuit het westen. Het blijft erg zacht met maxima tussen 8 graden op de Hoge Venen en 12 of 13 graden elders. De wind is matig tot vrij krachtig, met rukwinden tot 60 km/u in het binnenland en tot 70 km/u aan de kust.

Zondag trekt een actieve regenzone over het land vanuit het zuidwesten. Later op de dag wordt het wisselvallig met buien. Er is daarbij opnieuw een vrij krachtig tot krachtige wind. De maxima schommelen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 13 graden in Vlaanderen.

Ook maandag blijft het zwaarbewolkt met soms matige regen. Maxima tussen 8 en 12 graden. Dinsdag bereikt een veel frissere wind van polaire oorsprong ons land. Het wordt wisselvallig met regelmatig buien die in de Ardennen en zeker in de Hoge Venen een winters karakter krijgen. Maxima rond 6 graden in het centrum van het land.

bron: Belga