Coronavirus - Amerikanen krijgen de raad om niet meer naar China te reizen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Verenigde Staten hebben het reisadvies voor China opgetrokken naar niveau vier. Amerikanen krijgen de raad om niet naar China te reizen. Het nieuwe advies komt er enkele uren nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van het nieuwe coronavirus bestempelde als een internationale noodsituatie. "Reizigers moeten erop voorbereid zijn dat er met weinig of geen voorafgaande kennisgeving reisbeperkingen kunnen worden opgelegd", luidt het reisadvies van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. "Commerciële luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten van en naar China opgeschort of beperkt."

België paste woensdag nog het reisadvies voor China aan. Met uitzondering van Hongkong worden niet-essentiële reizen naar China afgeraden. Naar Wuhan en de hele provincie Hubei worden alle reizen afgeraden.

De Chinese gezondheidsautoriteiten lieten in de meest recente balans weten dat intussen 213 mensen aan het coronavirus zijn overleden. De teller van het aantal bevestigde besmettingen staat op 9.692. Het Wuhan-virus brak in december uit op een vismarkt in Wuhan, waar naar verluidt exotische dieren werden verkocht voor consumptie. Het nieuwe virus behoort tot dezelfde familie van coronavirussen als het SARS. Het wordt echter beschouwd als minder "krachtig", maar is wel besmettelijker. Volgens de WHO doodde de SARS-epidemie in 2002-2003 op wereldschaal 774 van de 8.096 besmette mensen, voor de ziekte onder controle werd gebracht.

bron: Belga