Columniste die Trump beschuldigt van misbruik, eist zijn DNA

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een prominente Amerikaanse columniste die Donald Trump beschuldigt van verkrachting, heeft gevraagd om een DNA-monster. E. Jean Carroll (76) wil laten uitzoeken of dat matcht met DNA-materiaal op haar jurk. De columniste van Elle Magazine zegt dat Trump haar heeft verkracht in een kleedkamer van een chique warenhuis in New York. Dat gebeurde volgens haar in de jaren negentig. Trump ontkende het misbruik en stelde onder meer dat Carroll "niet mijn type" is.

Carroll had in november al een rechtszaak aangespannen tegen Trump. Ze beschuldigt hem van laster, omdat hij haar goede naam door het slijk zou hebben gehaald. Haar advocaat eist nu een monster van het DNA van de president. "De zaak draait om de vraag of Donald Trump loog toen hij zei dat hij E. Jean Carroll nooit seksueel had misbruikt en beweerde dat hij haar zelfs nooit had ontmoet", meldt de raadsvrouw in een verklaring. De advocaat van de president heeft nog niet gereageerd.

Carroll zou de jurk en schoenen die ze droeg tijdens het vermeende misbruik tot vorig jaar in een kast hebben opgeslagen. "De jurk is getest. We hebben de resultaten", schrijft de columniste op Twitter.

Bron: Belga