Mitsubishi ontkent fraude met dieselmotoren na huiszoekingen in Duitsland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Japanse autobouwer Mitsubishi Motors ontkent "elke fraude" op het vlak van emissie van zijn dieselmotoren. Dat heeft Mitsubishi bekendgemaakt. Negen dagen geleden liet het gerecht in Duitsland nog tien huiszoekingen uitvoeren bij Mitsubishi op basis van een vermoeden dat dieselmotoren uitgerust zouden zijn met sjoemelsoftware. "Geen enkele door Mitsubishi Motors gebouwde motor werd uitgerust met 'sjoemelsoftware' om de waarden van de emissie van NOx tijdens tests te vervalsen", benadrukt de autobouwer in een persbericht.

Mitsubishi preciseerde wel dat zijn 1,6 liter dieselmotor, die geviseerd wordt door de Duitse onderzoekers, eigenlijk door het Franse autoconcern PSA gebouwd wordt, "inclusief het controlesysteem".

Op 21 januari liet het parket van Frankfurt (westen van Duitsland) verschillende huiszoekingen uitvoeren, gericht op de 1,6 en 2,2 liter dieselmotoren van Mitsubishi gecertificeerd volgens de normen Euro 5b en 6b.

Mitsubshi benadrukt ook een eigen intern onderzoek voort te zetten en "volledig samen te werken" met de Duitse onderzoekers.

bron: Belga