Jacky Ickx gevierd tijdens Goodwood Festival of Speed 2020

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische racelegende Jacky Ickx (75) zal dit jaar gevierd worden tijdens het Festival of Speed in het Britse Goodwood, een van de grootste en meest prestigieuze automobielevenementen ter wereld. Vorig jaar trok het vierdaagse festival meer dan 200.000 bezoekers. Het thema voor de editie 2020 van het Festival of Speed, dat plaatsvindt van 9 tot 12 juli, wordt "The Maestros - Motorsport's Great All-Rounders". "Jacky Ickx, een maestro in sportwagens, touringwagens, Formule 1, cross country rally's en motorfietswedstrijden, is de eerste naam van de legendes die tijdens het komende festival gevierd zullen worden", zo meldt de organisatie donderdag.

Ickx zelf benadrukt dat hoe getalenteerd een racepiloot ook is, hij "enkel de knowhow van het volledige team vertegenwoordigt". "Als je een goede auto krijgt, zoals dat voor mij vaak het geval was, is het makkelijk om te winnen. Mijn resultaten en mijn deel in het Festival of Speed zijn een erkenning dat het meeste werk gedaan werd door mensen die je nooit te zien krijgt", aldus Ickx.

Het Goodwood Festival of Speed werd voor het eerst georganiseerd in 1993. Vorig jaar waren op het event ruim 600 speciale voertuigen te bewonderen, met een gezamenlijke waarde van bijna 2 miljard pond (2,4 miljard euro).

bron: Belga