Duizenden leden van ABVV starten manifestatie voor sterke sociale zekerheid

Duizenden leden van ABVV starten manifestatie voor sterke sociale zekerheid

Aan het station Brussel-Noord zijn duizenden leden van de socialistische vakbond ABVV deze voormiddag begonnen aan een nationale manifestatie voor een sterke en rechtvaardig gefinancierde sociale zekerheid. De manifestatie trok zich om 11.00 uur op gang. Enkele duizenden mensen, het merendeel gekleed in rode jasjes, stapt op naar de eindbestemming Brussel-Zuid. Daar zullen rond 13.00 uur de top van de vakbond en de socialistische mutualiteiten een toespraak houden.

ABVV zegt ongerust te zijn over de toestand van de sociale zekerheid en de sociale bescherming, maar ook over de huidige politieke situatie. “De financiering van de sociale zekerheid loopt mis”, verklaart algemeen secretaris Miranda Ulens vak voor de start van de betoging aan Belga. “De rechtse partijen willen blijven knippen in de inkomsten, maar dat betekent dat er ook geknipt moet worden in de uitgaven. Het is nochtans mogelijk om bijkomende inkomsten te vinden die niet de gewone burger treffen.”

“De solidariteit moet hersteld worden”, zegt ook Paul Callewaert van de Socialistische Mutualiteit. “En dat zal alleen lukken als iedereen bereid is daarin te investeren”.

De andere vakbonden nemen vandaag niet deel aan de betoging.

bron: Belga