Weerbericht: vandaag wisselend tot zwaarbewolkt, soms wat regen

Weerbericht: vandaag wisselend tot zwaarbewolkt

Deze namiddag zal de regen intenser worden in het centrum en oosten van het land, en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. In het noordwesten en noorden kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het westen, meldt het KMI. Morgen krijgen we wisselvallig weer, met een wisselende bewolking en soms buien, die in de Ardennen mogelijk een winters karakter kunnen aannemen. Een donderslag en wat korrelhagel behoren eveneens tot de mogelijkheden. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden aan zee. Rukwinden tot 70 kilometer per uur of tijdens een bui lokaal wat meer zijn mogelijk.

Woensdag vallen er nog enkele buien in Hoog-België. Elders blijft het grotendeels droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 tot 8 graden aan de kust.

Donderdagvoormiddag start droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In de namiddag wordt het echter overal zwaarbewolkt en gaat het regenen vanaf het zuiden. Het wordt zacht met maxima tussen 6 en 11 graden.

Vrijdag blijft het zwaarbewolkt met kans op regen of buien. De maxima liggen tussen 5 en 11 graden, bij een matige zuidwestenwind.

Zaterdag lijkt winderig en wisselvallig te worden met soms enkele buien. De temperaturen blijven zacht met maxima tussen 9 en 12 graden. Zondag lijkt een nieuwe, meer actieve regenzone vanaf het westen ons land te doorkruisen. Het lijkt zwaarbewolkt en winderig te worden met hevige regenperioden. De maxima schommelen tussen 4 en 10 graden. In de loop van de dag lijkt het droger te worden, maar dit is nog onzeker.

bron: Belga