Taliban eist aanval op

Taliban eist aanval op
Taliban eist aanval op

Het vliegtuig met Amerikaanse militairen dat maandag is neergestort in Afghanistan werd neergehaald door de taliban, zo meldt de radicaal-islamitische beweging. Alle mensen aan boord zouden volgens de taliban zijn omgekomen. Het vliegtuig crashte kort na 13 uur lokale tijd in de provincie Ghazni, in het oosten van Afghanistan. Volgens de taliban was het vliegtuig op spionagemissie. Het is nog niet helemaal duidelijk tot welk land het vliegtuig behoorde. Vermoedelijk gaat het om een Amerikaans toestel van het type Bombardier E-11A, een vliegtuigje dat in Afghanistan door de Amerikaanse luchtmacht wordt gebruikt voor elektronisch toezicht, zo meldt het Amerikaanse blad Military Times.

Washington wil voorlopig niet bevestigen dat een Amerikaans toestel is neergehaald en ook de Amerikaanse troepen in de hoofdstad Kaboel geven voorlopig geen commentaar. Volgens Military Times is het Amerikaanse leger wel een onderzoek begonnen.

Luchtvaartautoriteiten in Kaboel hebben wel bevestigd dat “een vliegtuig dat geen vrachtvliegtuig was en kennelijk was bedoeld voor militaire operaties, in Afghanistan was opgestegen en is neergestort in gebied in het oosten van het land dat door de taliban wordt beheerst”. Volgens politiebronnen vloog het van Kandahar naar Kaboel.

Bron: Belga