Grammy Awards – Billie Eilish is beste nieuwe artiest van het jaar

Grammy Awards - Billie Eilish is beste nieuwe artiest van het jaar
Grammy Awards - Billie Eilish is beste nieuwe artiest van het jaar

De 18-jarige Amerikaanse zangeres Billie Eilish heeft in Los Angeles op de 62ste editie van de Grammy Awards de prijs voor beste nieuwe artiest gewonnen. Eerder won ze al de award voor nummer van het jaar voor “Bad Guy”. Andere genomineerden waren Black Pumas, Lil Nas X, Lizzo, Maggie Rogers, Rosalía, Tank And The Bangas en Yola.
Deze award droeg de Amerikaanse op aan haar fans. “Er wordt vanavond te weinig over hen gepraat. Zij zijn de enigen waardoor wij hier allemaal kunnen zijn”, aldus Eilish. Ze verwees ook naar de fans van de andere genomineerden. “Zij zullen voor jullie vechten en mij jarenlang haten omdat ik de award heb gewonnen.”
De 18-jarige zangeres is genomineerd in zes categorieën, waaronder de vier meest prestigieuze: beste plaat, beste album en nummer van het jaar, en beste nieuwe artiest. Ze sleepte al de awards voor beste nummer (“Bad Guy”) en beste pop vocal album (“When We All Fall Asleep, Where Do We Go? “) in de wacht. Haar broer Finneas werd bekroond als beste producer.

Bron: Belga