WB veldrijden Hoogerheide - Wout van Aert: "Mathieu is weer 100 procent"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert finishte zondag als achtste in het Nederlandse Hoogerheide. "Ik trek op 't gemak en zonder stress naar het WK", zei hij na afloop. "Het ging heel snel vandaag", vertelde Van Aert. "Ik moest van iets verder starten en dan verspil je daar al wat krachten, maar gelukkig lukte het nog vrij goed om op te schuiven en daarna zat ik redelijk in de koers. Ik heb me wat gespaard in de tweede helft van de wedstrijd om nog een goede finale te rijden, maar ik kwam op het eind tekort tegen die andere jongens."

"Ik ben tevreden over dit weekend", zei hij. "Zonnebeke was goed en dit is een rare wedstrijd. Je kan ook dichter eindigen. Ik moet ook tevreden zijn, want ik had niet de ideale voorbereiding op deze wedstrijd door ziekte. Drie dagen ben ik echt wel ziek geweest. In dat opzicht was het wel een goed weekend. Maar ik geef toe, ik was in de finale wel liever wat dichter geëindigd. Dat zou wel goed geweest zijn voor het vertrouwen richting volgende week. Wellicht kom ik wat krachten tekort op het eind, omdat ik die al in het begin heb verspeeld om posities goed te maken."

Ook op het WK in Zwitserland start Van Aert niet op de eerste rij. "Ja, dat klopt. Je moet ook altijd wat meeval hebben bij de start. Als ik iets meer geluk heb, dan ben ik tien plaatsen dichter weg en dat is een groot verschil. Dan ben je een ronde sneller vooraan. Ik stond langs de goede kant, maar bij de start vecht iedereen voor zijn positie. Dat is normaal, en dan kijk je ook niet wie achter je zit. Maar nu gingen er wel deuren dicht die ik niet echt begreep."

Van Aert zag andermaal een sterke Mathieu van der Poel. "Zoals je hem de laatste weken ziet rijden, is er minder en minder twijfel over zijn vorm. In het begin van het seizoen was er nog wat hoop, maar nu lijkt hij even sterk rond te rijden als vorig jaar. Ik heb de indruk dat er na Mathieu heel veel kan voor de top tien."

Volgende week wordt een vlak parcours verwacht in Zwitserland, op een vliegveld waar nog niet veel over bekend is. "Zoals ik nu de voorspellingen zie, zou er wellicht toch wat modder zijn. Maar inderdaad, we weten nog niet veel. Het is een beetje raar om naar een WK te gaan waar je zo weinig over weet. Dat is wat atypisch voor een WK. Laat ons het eind van de week afwachten, vanaf de officiële trainingen. Ik trek alleszins zonder stress en op 't gemak naar het WK. Het crossgevoel wordt elke cross wat beter en dat stemt me wel tevreden. Dat vormt alleszins al minder een probleem dan een maand geleden."

bron: Belga