Rode Duivels oefenen twee keer in maart en twee keer in juni

Rode Duivels oefenen twee keer in maart en twee keer in juni

De Rode Duivels zullen in aanloop naar het Europees kampioenschap komende zomer nog vier oefenwedstrijden afwerken: twee in maart tegen Europese ploegen en twee in juni. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez vandaag gezegd op een persmoment op het Belgian Football Center in Tubeke. Roberto Martinez was deze voormiddag in Tubeke om zijn steun te betuigen voor het project rond de Special Devils en Flames, maar kon vragen over het nakende EK niet uit de weg gaan. “We oefenen twee keer in maart tegen Europese tegenstanders. Dat is een bewuste keuze, omdat deze opponenten een specifieke speelstijl hebben. Of die oefenmatchen in Qatar plaats zullen vinden? Dat is heel goed mogelijk, maar er is nog niets getekend. Binnen enkele dagen kunnen we dat pas officieel zeggen.”

“Het oefenkamp in maart is belangrijk”, vindt Martinez. “We evalueren dan waar de spelers staan en hoe we ze individueel zullen klaarstomen. Sommige spelers hebben al meer dan 3.000 minuten in de benen, anderen hebben meer individuele begeleiding nodig. Maar we willen wel zonnige omstandigheden zodat de Rode Duivels een beetje vitamine D kunnen opdoen.”

“In juni spelen we opnieuw twee wedstrijden, waarvan één in Brussel zodat we onze supporters de mogelijkheid geven om ons op een goede manier uit te zwaaien. We spelen tijdens het EK niet in België, dus willen die unieke chemie tussen onze fans en de Rode Duivels nog een keer beleven voor we naar het EK gaan. We zorgen er dus voor dat die match in het Koning Boudewijnstadion speciaal wordt.”

bron: Belga