Red Lions winnen overtuigend van Australië

Red Lions winnen overtuigend van Australië
Red Lions winnen overtuigend van Australië

De Belgische hockeymannen hebben vandaag in Sydney hun tweede wedstrijd in de Pro League gewonnen. De Red Lions haalden het met 2-4 van Australië en worden zo opnieuw nummer één van de wereld. De manschappen van bondscoach Shane McLeod, regerend wereld- en Europees kampioen, hadden gisteren nog 2-2 gelijkgespeeld tegen Australië, waarna ze een bonuspunt veroverden na winst in de shoot-outs (1-2).

Vandaag liep het vlotter voor de Lions. Twee strafcorners van Alexander Hendrickx (13. en 25.) en veldgoals van Maxime Plennevaux (56.) en Manu Stockbroekx (58.) volstonden voor 2-4 winst.

Eerder op de dag speelden de Red Panthers in Sydney hun tweede wedstrijd in de Pro League. Na het gelijkspel van gisteren (3-3) volgde opnieuw een puntendeling tegen Australië. Ditmaal werd het 1-1. Gisteren verloren de Belgische vrouwen de shoot-outs met 4-2, zondag wonnen ze met 1-3.

De twee Belgische teams zetten hun Pro League volgende week verder in Nieuw-Zeeland. Op 1 en 2 februari spelen ze in Auckland. Nadien trekken de mannen naar India en de vrouwen naar China.

Bron: Belga