Lukabakio bezorgt Hertha de zege tegen Wolfsburg van Casteels

Hertha Berlijn, met Dodi Lukebakio, heeft vandaag op de negentiende speeldag van de Bundesliga het Wolfsburg van Koen Casteels met 1-2 verslagen. Lukabakio was matchwinnaar door in het slot het winnende doelpunt te maken. Pas laat in de tweede helft kon Mehmedi (69.) de thuisploeg op voorsprong zetten. Vijf minuten later kopte Hertha-verdediger Torunarigha (74.) de gelijkmaker binnen. In de slotminuut bezorgde Lukebakio Hertha de overwinning door de 1-2 voorbij Casteels binnen te koppen.

Wolfsburg (24 ptn) zakt door deze thuisnederlaag naar de tiende plaats. Hertha (22 ptn) springt over Keulen naar de dertiende plaats.

Leider Leipzig leed zijn derde nederlaag van het seizoen: 2-0 bij Eintracht Frankfurt. Almamy Touré (48.) en Filip Kostic (90.+4) scoorden voor de thuisploeg. Leipzig telt 40 punten. Als Bayern München later op de avond wint van Schalke 04, dan nadert de Rekordmeister tot op één punt. Borussia Mönchengladbach, dat Mainz met 3-1 versloeg, is voorlopig tweede met 38 punten.