Jupiler Pro League - Charleroi-KV Mechelen wordt op 4 februari van bij het begin herspeeld

De competitiewedstrijd Charleroi-KV Mechelen, die zaterdag in de 37e minuut bij 1-0 voor de Carolo's definitief werd stopgezet wegens mist, wordt op dinsdag 4 februari van bij het begin herspeeld. Dat heeft de Pro League bekendgemaakt. Charleroi heeft een druk programma voor de boeg. Komende woensdag halen de Henegouwers hun uitgestelde wedstrijd tegen Club Brugge in.

Scheidsrechter Christof Dierick riep de aanvoerders van beide teams zaterdag in de 23e minuut een eerste keer bij zich, waarna hij alle spelers vroeg de kleedkamer op te zoeken. Enkele minuten later werd de match hervat met oranje ballen. De spelers van Charleroi wisselden ook van shirt, waardoor ze niet langer in wit en zwart maar in lichtblauw speelden. In de 37e minuut legde Dierick de wedstrijd nogmaals stil, omdat de zichtbaarheid er niet op beterde. Uiteindelijk besliste de scheidsrechter de wedstrijd definitief stop te zetten.

De Carolo's stonden 1-0 voor. Ryota Morioka zette een strafschop om in de 17e minuut. Dat doelpunt wordt dus uitgewist.