Impeachment Trump – Het woord is aan de verdediging van de president

In het impeachmentproces in de Amerikaanse Senaat is vanaf vandaag/zaterdag de verdediging van de Republikeinse president Donald Trump aan zet. Trump laat zich verdedigen door een achtkoppig team onder leiding van Pat Cipollone, een advocaat van het Witte Huis, en Jay Sekulow, een persoonlijke raadsman van het staatshoofd. Onder hen is er ook Kenneth Star, die speciaal aanklager was in de Whitewater-affaire en die diende in het impeachmentproces tegen de Democratische president Bill Clinton, naar aanleiding van de affaire-Lewinsky.
Op de eerste dag dat de verdedigers van Trump aan het woord komen, zouden zij dit volgens nieuwszender CNN slechts zowat twee tot drie uur doen. Het lijkt aldus geen marathonzitting te worden, zoals de voorbije dagen dat wel was toen de aanklagers uitlegden waarom ze Trump afgezet willen zien omwille van machtsmisbruik en tegenwerking van het Congres.
Geciteerd door Sekulow zou het team een “sneak preview” geven van wat de Hoge Vergadering vanaf maandag te wachten staat. Het zal uitpakken met een “robuste verdediging” omtrent zowel de feiten en de wetgeving, en de gedragingen van de president.

bron: Belga