Coronavirus – Al 25 doden in China door coronavirus, 830 mensen zijn geïnfecteerd

Het dodentol in China door het coronavirus is vrijdag gestegen tot 25. Dat meldt de dienst volksgezondheid van Peking. Het aantal mensen bij wie in het land het nieuwe coronavirus is vastgesteld, is gestegen naar 830. Daarmee is het aantal besmettingen met bijna tweehonderd patiënten gestegen: de Chinese overheid sprak eerder van ongeveer 650 besmettingen. De meeste mensen zijn vooralsnog besmet geraakt in de provincie Hubei, waarvan miljoenenstad Wuhan de hoofdstad. Daar dook het virus voor het eerst op.
Woensdag werd bekend dat Wuhan om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan vanaf donderdag zijn luchthaven en treinstations sluit voor uitgaande reizigers. Ook het lokale openbaar vervoer gaat plat.
Ook in andere landen zoals Japan, de VS, Thailand en Vietnam zijn gevallen van het virus ontdekt. In meerdere landen screenen de autoriteiten vliegtuigpassagiers uit China, meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen voorlopig niet op Wuhan.
De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) stelde donderdag na crisisberaad het nog te vroeg te vinden om de uitbraak van het coronavirus uit te roepen tot internationale noodsituatie.

bron: Belga