Weerbericht – Opklaringen verwacht na grijze start

Ook donderdag wordt het grijs bij het ochtendgloren. Daarbij is het nevelig, met soms mist die lokaal kan aanvriezen. Lokaal kan er ook wat motregen vallen, of motsneeuw in de Ardennen. In de loop van de dag ontstaan er dan geleidelijk opklaringen, maar in het westen blijft het waarschijnlijk bewolkt. Maxima tussen 2 en 6 graden, afhankelijk van de opklaringen, zo meldt het KMI. Donderdagnacht wordt het licht bewolkt in het oosten, maar opnieuw kouder. Vooral ten noorden van Samber en Maas duiken opnieuw lage wolkenvelden en aanvriezende mistbanken op. Het kwik daalt dan naar -1 tot -7 graden.
Het KMI signaleert daarbij ongunstige voorwaarden voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen en vuurhaarden omwille van het risico op CO-vergiftiging. Wie hoofdpijn heeft of de neiging tot braken, moet zeer oplettend zijn.
Vrijdag blijft het droog. Over de noordwestelijke landshelft hangen er veel lage wolken en is er eerst kans op (aanvriezende) mist. Elders verwacht het KMI ook aanvriezende mistbanken, maar in de loop van de dag breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden.
De eerste dag van het weekend is er eerst kans op lokale (aanvriezende) mist. Overdag blijft het droog en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden. Vanaf zondag wordt het zachter met meer wind en af en toe regen.

bron: Belga