Weerbericht: hardnekkig bewolkt op de meeste plaatsen

Weerbericht: hardnekkig bewolkt op de meeste plaatsen

In het oosten van het land zijn er deze namiddag vrij zonnige perioden, en dan vooral aan de zuidflank van de Ardennen en in Belgisch-Lotharingen. Elders blijven de hardnekkige wolkenvelden echter overheersen, al zullen er ook wel opklaringen voorkomen in bepaalde streken. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden, meldt het KMI. Vanavond zullen de opklaringen in het oosten van het land zich tijdelijk uitbreiden richting het centrum en mogelijk westen van het land. Nadien zullen er opnieuw lage wolkenvelden, nevel en soms aanvriezende mist gevormd worden in de meeste streken ten noorden van Samber en Maas. Plaatselijk zou er wat lichte motregen of motsneeuw kunnen vallen uit de lage bewolking. Op de heuvelruggen en aan de zuidflank van de Ardennen blijft het overwegend helder weer. In de valleien kan er eventueel ook wat aanvriezende mist gevormd worden. De minima liggen tussen -7 en -2 graden in de Ardennen en tussen -2 en +2 graden elders.

Het KMI signaleert daarbij ongunstige voorwaarden voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen en vuurhaarden omwille van het risico op CO-vergiftiging. Wie hoofdpijn heeft of de neiging tot braken, moet zeer oplettend zijn.

Morgen wordt het snel zonnig ten zuiden van Samber en Maas. Elders blijft het grijs, vooral in het centrum en westen van het land. Eventueel kan er daar wat lichte motregen vallen. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden. ’s Avonds zouden de opklaringen in het oosten van het land opnieuw kunnen uitbreiden richting het centrum van het land. In het noorden en het uiterste zuiden van het land kan er wederom mist of lage bewolking gevormd worden.

Zaterdag wordt droog en wisselend tot zwaarbewolkt met maxima tussen 3 en 8 graden. Zondag wordt het meestal zwaarbewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog tot de avond. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het uiterste westen.

bron: Belga